JavaScript Menu by Deluxe-Menu.com Nieuwsbrief Foodcareplus
foodcareplus home
Doorzoek website
Kies een taal
A A A
Mango's uit Mali, Burkina Faso en Ivoorkust

foodcareplus heeft naar aanleiding van de problemen in Ivoorkust een alternatieve oplossing uitgewerkt voor de uitvoer van mango's uit Mali, Burkina Faso en Ivoorkust naar Europa.  Via haar operaties in Tema, Ghana kunnen operationele reefer containers worden gepositioneerd naar de voornaamste pakstations en vanuit de haven van Tema met een rechtstreekse verbinding naar Antwerpen worden verscheept.  De transittijd inclusief het gekoeld transport van het pakstation naar de uitvoerhaven tot in Antwerpen, varieert tussen de 18 en 24 dagen afhankelijk van de gekozen rederij.

Bij aankomst in Antwerpen kunnen de reefer containers direct geleverd worden tot koelhuis of kunnen ze via overslag per koelwagen afgeleverd worden in heel Europa.  foodcareplus biedt hiervoor all-in tarieven aan.

Het is gebruikelijk dat de lading via een spoorverbinding tussen pakstations en de haven van Abidjan tot in Europa wordt gebracht.  De Europese maatregelen tegen het regime in Ivoorkust hebben echter de operaties in de haven van Abidjan quasi stilgelegd.  Er zijn belangrijke voordelen bij de oplossing van foodcareplus: de lading kan op veel regelmatigere tijdstippen worden gecontroleerd en is minder onderhevig aan problemen eigen aan het spoorvervoer.  Bovendien kan er veel preciezer afgestemd worden op de afvaarten van de schepen.  Er werd daarenboven geconcludeerd dat de meerkosten voor deze dienst beperkt kunnen worden van 12 tot 20 eurocent per kilogram in vergelijking tot de traditionele routing via het spoor en de haven van Abidjan.

Neem contact op met sales@foodcareplus.com voor bijkomende inlichtingen of een vrijblijvende offerte.

sectornieuws
sectorlinks
deze pagina e-mailen Sitemap deze pagina afdrukken
member GCCA

Transportglossarium | Transportlinks | Veelgestelde vragen | Downloads | Disclaimer


undercast graphic & webdesign